loading...
پیام نور شهرکرد - مهندسی صنایع غذايي
yare gham بازدید : 419 پنجشنبه 03 مرداد 1392 نظرات (0)

ارد، پایه اصلی غذا

 

با ترکیبـــات دیگر آرد بیشتر آشـــنا شوید
.
آرد
آرد به عنوان پایه اصلی غذا، بخش اعظمی از سبد غذایی مردم را تشکیل داده و روزانه به اشکال مختلف سر سفره ها قرار می گیرد. گرچه به ظاهر، نشاسته بخش اعظمی از آرد را تشکیل می دهد (68-76 درصد) اما مواد دیگری نیز در آرد سفید وجود دارد که ویژگی های آن را تحت تآثیر قرار می دهد. آرد موجود در نان حاوی نشاسته کمی است اما میزان نشاسته ی موجود در آرد نان بیشتر از دیگر مواد تشکیل دهنده ی آرد است. نشاسته: نشاسته به صورت دانه های ریز در آرد وجود دارد. بعضی از دانه های نشاسته در طول فرآیند آسیاب و یا زمانی که آرد در شرایط مرطوب ذخیره می شود، مورد آسیب قرار می گیرند. این امر باعث می شود که میزان کمی از نشاسته بوسیله ی آنزیم آمیلاز تبدیل به شکری شود که بوسیله ی مخمر تخمیر می شود. بطور طبیعی میزان شکر موجود در آرد (کمتر از 0.5%) و نسبتا در حدی کافی است که امکان تخمیر مخمری مناسب را بوجود می آورد به همین دلیل است که در فرمول خمیر مایه ها حداقل مقدار کمی شکر و یا آنزیم آمیلاز وجود دارد.
.
ترکیبات آرد
برای دانلود به صورت پی دی اف ادامه مطلب:::::::
yare gham بازدید : 372 سه شنبه 01 مرداد 1392 نظرات (0)

کاویتاسیون

تشکیل و ترکیدن حفره های بخار در سیال در اثر عمل دینامیکی ماشین را کاویتاسیون یا همان حفرگی می گویند. حفره ها ممکن است بصورت حباب کیسه های بخار یا مخلوطی از هر دو باشد. کاویتاسیون در محلی ایجاد می شود که فشار مطلق در آنجا مساوی یا کمتر از فشار بخار مایع مورد انتقال باشد. گازهای حل شده در سیال اغلب قبل از تبخیر آزاد می شوند که خود ممکن است باعث حفرگی گردد ولی حفرگی واقعی در اثر تبخیر مایع صورت گیرد.

 

yare gham بازدید : 590 سه شنبه 01 مرداد 1392 نظرات (0)

سيستم هاي (haccp) در صنايع غذايي

HACCP مخفف hazard analysis and critica lcontrol point است, انديشه برقراري اين سيستم براي کاهش ريسک سلا مت مصرف کنند گان مواد غذايي از اقدامات شرکت pilsbury مشاور وهمکار سازمان ملي سفينه هاي فضا يي و فضا نوردي امريکا (نا سا) (NASA ) ريشه گرفته است . اصول ابتدا يي اين کار توسط ( Hoaward E .Bauman ) از شرکت پيلسبو ري با همکاري ناسا و ازمايشگا ههاي ارتش و نيروي هوايي
امريکا از يافته هاي يک پروژه پژوهشي مشترک حاصل گرديده  به اين ترتيب که در سال

yare gham بازدید : 1453 شنبه 22 تیر 1392 نظرات (0)
yare gham بازدید : 531 چهارشنبه 19 تیر 1392 نظرات (1)
yare gham بازدید : 461 شنبه 15 تیر 1392 نظرات (0)

تکنولوزی تولید خمیر ترش

روش سنتی تولید حجم دهنده نان مسطح بر اساس تخمیر خمیر ترش می باشد.نانهای مسطحی مثل چاودار.سنگک و بلدی هنوز مطابق روشهای سنتی تولید می شوند.اگر چه در مواردی در تولید نان چاودار تحقیقات زیادی در اروبا صورت گرفته است ولی هنوز هم منابع مطالعاتی  محدودی در خصوص عملکرد خمیر ترش در نانهایی نظیربلدی.سنگک.اینجرا.کیسرا و دوسای وجود داردخمیر ترش از مخلوط کردن آب و آردحاصل از انواع غلات و حبوبات و نگهداری آنبمدت یک شب در هوای گرم و مرطوب بدست می آید.برای تولید روزانه.مقداری از خمیر ترش را با مقداری آب وآرد مخلوط کرده و به عنوان استارتری جدید به کار می برند.خمیر ترشی که برای برای نان چاودار به کار می رود طی چند مرحله تهیه می شود.مرحله اول تهیه استارتر تازه می باشد مرحله دوم شروع ترشیدگی خمیر و مرحله سوم ترشیدگی کامل خمیر است

مطلب ارسالی از کاربر arezu با ایمیل  doonyaye.××××@yahoo.com

yare gham بازدید : 413 جمعه 14 تیر 1392 نظرات (0)
فرايند و مراحل تولید ماست

مقدمه:

ماست در گروه لبنيات قرار دارد  و گاهي مصرف ان نسبت به شير بيشتر توصيه مي شود ، زيرا سيستم گوارشي بعضي افراد نسبت به قند لاكتوز موجود در شير حساسيت دارد ، .اين فراورده غذايي به دليل كاهش ميزان لاكتوز و حاوي غلظت بالاي  ca  كه ارزش غذايي بالايي دارد همچنين در فراورده هاي حاوي تركيبات پروبيوتيك و باكتري هاي پروبيوتيك به دليل اثرات زيست فعال مثبت توسط متخصصان تغذيه مورد توجه مي باشد. ماست ساده معمولي از طريق افزودن باكتري هاي لاكتيكي  كه تخمير لاكتيكي را تشديد مي كنند تهيه مي شود. مزه و طعم ماست از ساير فراورده هاي اسيدي شده شير متفاوت بوده و مواد فرار و معطر آن شامل مقدار كمي اسيد استيك و استالدئيد است.

 ماست فرآورده حاصل از تخمير شير است كه از تلقیح دو نوع باکتری مخصوص به داخل شیر تولید می شود . پس از تلقیح، شیر را در دمای 43- 40 درجه ی سانتیگراد نگهداری می نمایند. شیر پس از مدتی بر اثر ترشح اسید لاکتیک مترشحه از باکتری ها منعقد می گردد.
برای تولید ماست باید از شیر با کیفیت بالا استفاده شود. ، اين شير باید تازه بوده و از دام سالم دوشیده شده باشد. اگر شیر از دامی که دچار بیماری ورم پستان است تهیه شود، این شير به دلیل ترکیبات غیر طبیعی و همچنین احتمال داشتن باقی مانده ی آنتی بیوتیکی، قابل استفاده برای تولید ماست نخواهد بود.
yare gham بازدید : 329 پنجشنبه 13 تیر 1392 نظرات (0)

سترس.خستگی؟!شاید کمبود منیزیم دارید.....

استرس و نگرانی: نقش منیزیم چیست؟

تصورش را بکنید می‌خواهید از عرض خیابان عبور کنید. ناگهان صدای بوق ماشینی را می‌شنوید که از دور با سرعت زیاد به شما نزدیک می‌شود. طبیعتاً بلافاصله خود را عقب می‌کشید تا از هر گونه خطر احتمالی دور باشید. در واقع بدون اینکه خودتان متوجه باشید بدنتان یک سری مکانیسم‌های پیچیده را به کار می‌اندازد تا شما هشیاری لازم را برای گرفتن تصمیم درست به دست بیاورید. اگر بخواهید بدانید دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد باید بگوییم که در این شرایط، استرسی که با شنیدن یک صدای ناگهانی ایجاد می‌شود باعث می‌شود که آدرنالین در مغز ترشح شود. ترشح این هورمون که به هورمون استرس نیز شهرت دارد باعث می‌شود که جداره‌ی سلول‌ها نفوذپذیرتر شوند. از طرفی باعث می‌شود که منیزیم از سلول‌ها خارج شود. برای همین هم میزان این ماده‌ی معدنی در سلول‌ها کاهش یافته و باعث بروز یک واکنش روانی و عضلانی می‌شود که بدن را وادار به بروز عکس‌العمل آنی می‌کند

yare gham بازدید : 786 جمعه 31 خرداد 1392 نظرات (0)

اصول کلی نگهداری مواد غذایی

مقدمه :
تاریخ نگهداري مواد غذایی با تاریخ پیدایشانسان و تغذیه وي همراه بوده، یکی از بزرگترین مشکلاتاکولوژیکی وي را تشکیل داده استزیرا بشر به منظور نگهداري مواد غذایی براي سایر فصول همواره با موجودات مزاحمی که خود را شریکغذاي او می دانستند مواجه بوده. حیوانات مختلفمانند سگ، گربه، جوندگان و حشرات و سرانجام باکتري ها، قارچهاو کپکها همیشه در کمین خوردن و از بین بردن یا آلودگی غذاي انسانها بوده اند. تعداد بسیاري از این موجوداتهنوز هم مغلوببشر نگردیده اند و از این رو به نظر می رسد که جدال انسان با آنها ابدي خواهد بود.

yare gham بازدید : 589 جمعه 31 خرداد 1392 نظرات (0)

پیش فرض نگهداری مواد غذایی به روش کنسرو کردن

يكي از روشهاي نگهداري مواد غذايي براي مدت طولاني كنسرو کردن (قوطي كردن) آنها با بهره گيري از حرارت است . اين روش اقدام موثري در جهت نابودي كليه عواملي است كه ممكن است در حين نگهداري و حمل و نقل به طريقي مواد غذايي را فاسد نمايند .

بطور كلي در عمل كنسرو سازي جهت نگهداري مواد غذايي :

1- عوامل بيماري زاي احتمالي موجود در مواد غذايي توسط حرارت از بين رفته ويا غير فعال مي شوند .

2- با قوطي كردن مواد غذايي (بسته بندي ماده غذايي) از آلودگي ثانوي آنها جلوگيري مي شود بطوريكه:

yare gham بازدید : 377 پنجشنبه 30 خرداد 1392 نظرات (0)

 

اجراي سيستم HACCP در صنايع گوشت و فرآورده‌هاي گوشتي
اجراي سيستم HACCP در صنايع گوشت و فرآورده‌هاي گوشتي
گردآوري و تدوين: سيدحسين حسيني قابوس و ... - ناشر: مرز دانش - نوبت چاپ: اول/1386 - قيمت: 2500 تومان - شابك: 0-36-9900-964-978
اصول  ايمني آزمايشگاهي و زيست محيطي
اصول ايمني آزمايشگاهي و زيست محيطي
اصول بسته‌بندي مواد غذايي
اصول بسته‌بندي مواد غذايي
اصول بهداشت مواد غذايي
اصول بهداشت مواد غذايي
تأليف: دكتر نوردهر ركني - ناشر: دانشگاه تهران - نوبت چاپ: هفتم/1390 - قيمت: 3200 تو مان - شابك: 4-3755-03-964-978
28,000 ریال
اصول بهداشت و ايمني كار در صنايع غذايي (پيش نياز سيستم‌هاي ISO و HACCP)
اصول بهداشت و ايمني كار در صنايع غذايي (پيش نياز سيستم‌هاي ISO و HACCP)
yare gham بازدید : 406 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (1)

وقتی صحبت از تخم پرندگان می شود همه به یاد تخم مرغ می افتیم؛ طوری که انگار سایر پرندگان (مثلا بلدرچین، غاز یا بوقلمون) تخمی نمی گذارند و اگر هم می گذارند، قابل خوردن نیست! در حالی که هر یک از این ها از منظری ارزش تغذیه ای خاص خود را دارند و بنابراین مصرف هر یک از آن ها به افرادی با شرایط ویژه توصیه می شود.

yare gham بازدید : 425 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (0)

قابل توجه دانشجویان رشته صنایع غذایی و رشته های وابسته:

برای مطالعه در  زمینه میکروبیولوِژی فایل پی دی اف کتاب جی را برای شما آماده کرده ام که امیدوارم مفید واقع شود:

yare gham بازدید : 408 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (0)
دانلود کتاب آشنایی با صنایع نوشابه سازی
 
تاريخ : 91/02/14

نام کتاب : آشنایی با صنایع نوشابه سازی                                                                                                                               

 



نویسنده : حسین اختر محققی

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه : 57

قالب کتاب :  PDF

حجم فایل : 898 Kb

دانلود کتاب

yare gham بازدید : 541 سه شنبه 28 خرداد 1392 نظرات (0)
آیین نامه ایمنی در آزمایشگاهها

الكتروفورز
وسيله اي است كه براي جداسازي اجزاي تشکیل دهندة پروتئين وتعيين مقدار آنها براساس جريان الكتريكي مورد استفاده قرار ميگيرد.
سانتريفوژ
دستگاهي است كه به وسيلة نيروي چرخشي دوراني الكتروموتور وبراساس استفاده از نيروي گريز ازمركز باعث ته نشين شدن موادمختلف يك مخلوطی از محلول آزمايشگاهي براساس اختلاف جرمشان ميشود.
اولتراسانتريفوژ
نوعي از سانتريفوژ با سرعت بسياربالا ميباشد كه براي تفكيك موادتشكيل دهندة سلولي كاربرد دارندو همگي داراي يخچال و سيستم خلاء ميباشند.
اتوكلاو
دستگاهي است كه براي استريل نمودن تجهيزات آزمايشگاهي،وسايل پزشکی وابزارهاي استفاده شده براي كشت ميكروبي كاربرد
دارد. اتوكلاوها در درجه حرارت بالاي 100 درجه سانتيگراد و درمحفظه اي بسته به توليد بخار ازآب مي پردازند.
لامپ uv
اين لامپ جهت استريل نمودن سطوح ميزها و هود و فضاي آزمايشگاه هاي ميكروبيولوژي كاربرد دارد و طيف نور آن داراي محدودة 400 - 100 نانومترميباشد.
كابينت uv

وبيولوژيك كاربرد دارد.

yare gham بازدید : 1180 دوشنبه 04 دی 1391 نظرات (1)
yare gham بازدید : 437 پنجشنبه 21 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

خطرات ميكروبيولوژي در مواد غذايي :
بيماري هايي با منشاء غذايي ناشي از ميكروارگانيسم ها يك مشكل بهداشت عمومي بزرگ و در حال رشد مي باشد، اكثر كشورهايي كه سيستم ثبت و گزارش بيماري هاي غذازاد را دارند افزايش مشخص و بارزي در ميزان وقوع اين بيماري ها بوسيله ميكروارگانيسم ها در مواد غذايي را مستند سازي

yare gham بازدید : 1983 جمعه 18 فروردین 1391 نظرات (2)

درسهای رشته

دروس اختصاصی

شیمی مواد غذایی - تجزیه مواد غذایی - کنترل کیفی مواد غذایی - میکروبیولوژی مواد غذایی - تغذیه - تکنولوژی روغن - تکنولوژی غلات - اصول نگهداری مواد غذایی - کنسرو سازی - صنایع لبنی (1) - صنایع لبنی (2) - اصول مهندسی صنایع غذایی (1) - اصول مهندسی صنایع غذایی (2) - اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی - تکنولوژی قند - صنایع گوشت و شیلات - عملیات صنایع غذایی - کارآموزی


دروس عمومی

معارف اسلامی (1) - معارف اسلامی (2) - اخلاق و تربیت اسلامی - انقلاب اسلامی و ریشه های آن -تاریخ اسلام - متون اسلامی وآموزش زبان عربی - فارسی - زبان خارجی- تربیت بدنی (1) – تربیت بدنی (2)



دروس اختیاری

فیزیولوژی پس از برداشت - آشنایی با روشهای کار آفرینی در جامعه - حسابداری - آفات و بیماریهای انباری - صنایع تخمیری - اصول بسته بندی مواد غذایی - بهداشت و ایمنی کارخانه - تغذیه درمانی - سمینار - طرح آزمایشات کشاورزی - اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی - سردخانه و انبار - اصول عمل آوری خشکبار - تکنولوژی نوشابه های سنتی و صنعتی - بازیافت ضایعات صنایع تبدیلی - تکنولوژی شکلات و صنایع قنادی - مبانی شیمی فیزیک - پروژه

yare gham بازدید : 589 سه شنبه 16 اسفند 1390 نظرات (0)

انواع سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس :

sosis ها(sausages):

sosis توسط سومریان در 3000 سال قـبل از مـیـلاد ابـداع گـردیــد. sosis از واژه فرانسـوی کهن(saussich) که خود از واژه لاتـیـن (salsus) به مـعـنی "نمک زده" گـرفته شده، پـدیـد آمـده اسـت. کــالباس (kielbasa) در واقــــع یـک نـوع sosis لهستانی می باشد، که در ایران به تمام sosis های حجیـمـی کـــه مــعــمولا بطور سرد مصرف میگردند، اطلاق میگردد.

درباره ما
Profile Pic
علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد .......... ... ♥♥♥مدیر وب :كل دانشجويان ♥♥♥
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    صنايع غذايي يعني؟؟؟؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 211
  • کل نظرات : 224
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 716
  • آی پی امروز : 46
  • آی پی دیروز : 57
  • بازدید امروز : 109
  • باردید دیروز : 209
  • گوگل امروز : 12
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 109
  • بازدید ماه : 1,314
  • بازدید سال : 39,277
  • بازدید کلی : 469,766
  • کدهای اختصاصی