loading...
پیام نور شهرکرد - مهندسی صنایع غذايي
yare gham بازدید : 601 سه شنبه 01 مرداد 1392 نظرات (0)

سيستم هاي (haccp) در صنايع غذايي

HACCP مخفف hazard analysis and critica lcontrol point است, انديشه برقراري اين سيستم براي کاهش ريسک سلا مت مصرف کنند گان مواد غذايي از اقدامات شرکت pilsbury مشاور وهمکار سازمان ملي سفينه هاي فضا يي و فضا نوردي امريکا (نا سا) (NASA ) ريشه گرفته است . اصول ابتدا يي اين کار توسط ( Hoaward E .Bauman ) از شرکت پيلسبو ري با همکاري ناسا و ازمايشگا ههاي ارتش و نيروي هوايي
امريکا از يافته هاي يک پروژه پژوهشي مشترک حاصل گرديده  به اين ترتيب که در سال

yare gham بازدید : 1458 شنبه 22 تیر 1392 نظرات (0)
yare gham بازدید : 539 چهارشنبه 19 تیر 1392 نظرات (1)
yare gham بازدید : 420 جمعه 14 تیر 1392 نظرات (0)
فرايند و مراحل تولید ماست

مقدمه:

ماست در گروه لبنيات قرار دارد  و گاهي مصرف ان نسبت به شير بيشتر توصيه مي شود ، زيرا سيستم گوارشي بعضي افراد نسبت به قند لاكتوز موجود در شير حساسيت دارد ، .اين فراورده غذايي به دليل كاهش ميزان لاكتوز و حاوي غلظت بالاي  ca  كه ارزش غذايي بالايي دارد همچنين در فراورده هاي حاوي تركيبات پروبيوتيك و باكتري هاي پروبيوتيك به دليل اثرات زيست فعال مثبت توسط متخصصان تغذيه مورد توجه مي باشد. ماست ساده معمولي از طريق افزودن باكتري هاي لاكتيكي  كه تخمير لاكتيكي را تشديد مي كنند تهيه مي شود. مزه و طعم ماست از ساير فراورده هاي اسيدي شده شير متفاوت بوده و مواد فرار و معطر آن شامل مقدار كمي اسيد استيك و استالدئيد است.

 ماست فرآورده حاصل از تخمير شير است كه از تلقیح دو نوع باکتری مخصوص به داخل شیر تولید می شود . پس از تلقیح، شیر را در دمای 43- 40 درجه ی سانتیگراد نگهداری می نمایند. شیر پس از مدتی بر اثر ترشح اسید لاکتیک مترشحه از باکتری ها منعقد می گردد.
برای تولید ماست باید از شیر با کیفیت بالا استفاده شود. ، اين شير باید تازه بوده و از دام سالم دوشیده شده باشد. اگر شیر از دامی که دچار بیماری ورم پستان است تهیه شود، این شير به دلیل ترکیبات غیر طبیعی و همچنین احتمال داشتن باقی مانده ی آنتی بیوتیکی، قابل استفاده برای تولید ماست نخواهد بود.
yare gham بازدید : 794 جمعه 31 خرداد 1392 نظرات (0)

اصول کلی نگهداری مواد غذایی

مقدمه :
تاریخ نگهداري مواد غذایی با تاریخ پیدایشانسان و تغذیه وي همراه بوده، یکی از بزرگترین مشکلاتاکولوژیکی وي را تشکیل داده استزیرا بشر به منظور نگهداري مواد غذایی براي سایر فصول همواره با موجودات مزاحمی که خود را شریکغذاي او می دانستند مواجه بوده. حیوانات مختلفمانند سگ، گربه، جوندگان و حشرات و سرانجام باکتري ها، قارچهاو کپکها همیشه در کمین خوردن و از بین بردن یا آلودگی غذاي انسانها بوده اند. تعداد بسیاري از این موجوداتهنوز هم مغلوببشر نگردیده اند و از این رو به نظر می رسد که جدال انسان با آنها ابدي خواهد بود.

yare gham بازدید : 414 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (0)
دانلود کتاب آشنایی با صنایع نوشابه سازی
 
تاريخ : 91/02/14

نام کتاب : آشنایی با صنایع نوشابه سازی                                                                                                                               

 



نویسنده : حسین اختر محققی

زبان کتاب : فارسی

تعداد صفحه : 57

قالب کتاب :  PDF

حجم فایل : 898 Kb

دانلود کتاب

yare gham بازدید : 323 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (0)
yare gham بازدید : 381 چهارشنبه 29 خرداد 1392 نظرات (0)
yare gham بازدید : 563 سه شنبه 28 خرداد 1392 نظرات (1)

دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی

 

کتاب “صنایع نوشابه سازی” نوشته ی حسین اختر محققی، یکی از کتابهای آموزنده درباره صنعت نوشابه سازی است .

این کتاب ۵۴ صفحه ای در ۸ فصل نوشته شده و شامل عناوین زیر می باشد :

 

فصل اول : تاریخچه نوشابه سازی

فصل دوم : نمایی کلی از کارخانه نوشابه سازی

فصل سوم : واحد تصفیه خانه

فصل چهارم : واحد شربت سازی

فصل پنجم : واحد تولید گاز

فصل ششم : واحد تولید بطری PET

فصل هفتم : خطوط تولید نوشابه

فصل هشتم : آزمایشگاه کنترل کیفی

yare gham بازدید : 821 سه شنبه 16 اسفند 1390 نظرات (0)

طریقه کمپوت کردن میوه ها

به دو طریق می توان کمپوت درستکرد.
1-
میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت میگذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت ماندهگاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.
2-
روش دوم کمپوتهایی کهدرست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم مانده گاری بالاییدارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی کهانتخاب می کنیم نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنهارا خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالایشیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و ازروی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنیشکر دیگر در آب حل نشود.وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تالب به لب شودو در شیشه ا ی را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آبسرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درونقابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از رویحرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یاکابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشههوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم و این عمل هم به اقتصاد خانوادهکمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک و غیره در آن بکارنمی رود.
توت فرنگی : میوه هایی مثل توت فرنگی زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 5 دقیقه کافی است. توت فرنگی کافی است که دم آن را بگیریم.
گیلاس : میوه هاییمثل گیلاس و آلبالو هسته آن را در نمی آوریم و زمان آماده سازی آن از زمان جوش آمدنآب 10 دقیقه کافی است.
زردآلو : میوه هایی مثل زردآلو، هلو، شلیل را هسته آن رادر می آوریم و پوست هلو را هم می گیریم و زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 15 دقیقهکافی است.
سیب : میوه هایی مثل سیب و گلابی پوست و دانه آن را جدا کرده و زمانآماده سازی از زمان جوش آمدن آب 20 دقیقه کافی است. (البته سیب و گلابی را تکه تکهمی کنیم

درباره ما
Profile Pic
علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد .......... ... ♥♥♥مدیر وب :كل دانشجويان ♥♥♥
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    صنايع غذايي يعني؟؟؟؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 211
  • کل نظرات : 224
  • افراد آنلاین : 8
  • تعداد اعضا : 737
  • آی پی امروز : 70
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 92
  • باردید دیروز : 18
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 110
  • بازدید ماه : 212
  • بازدید سال : 14,353
  • بازدید کلی : 505,830
  • کدهای اختصاصی