: روشي براي كشتن اغلب ميكروارگانيسمهاي بيماريزا (كاهش تعداد آنها تا حدي كه ايجاد بيماري نكنند) و غير فعال ساختن آنزيمهاي موجود در مواد غذايي بمنظور به تعويق انداختن فساد در مواد غذايي اطلاق ميگردد.
* (LTLT): حرارت دادن مواد غذايي تا 62.8 سانتي گراد به مدت نيم ساعت.
* (HTST): حرارت دادن مواد غذايي تا 72.8 سانتي گراد به مدت 15 ثانيه.
دیروز میگفتم :
مشقهایم را خط بزن … مرا مزن
روی تخته خط بکش … گوشم را مکش
مهر را در دلم جاری بکن … جریمه مکن
هر چه تکلیف میخواهی بگیر … امتحان سخت مگیر
اما کنون ..
مرا بزن … گوشم را بکش .. جریمه بکن .. امتحان سخت بگیر
مرا یک لحظه به دوران خوب مدرسه باز گردان
سلام
در این پست می خواهم یکسری اطلاعات برای عزیزانی که قصد شرکت در آزمون تحصیلات تکمیلی رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی رو دارند بنویسم که البته امیدوارم براشون مفید باشه. شاید به نظرتون نوشتن این مطالب در همچین زمانی یعنی درست۲ ماه بعد از آزمون ارشد و در حالی که هنوز ۱۰ ماه تا آزمون بعدی زمان باقی است عجیب باشه ولی به نظر من بهترین موقع است برای کسانی که می خواهند آزمون سال بعد شرکت کنند الان به دنبال اطلاعات باشند و از تجربیات دیگران درس بگیرند تا در زمانی که باید وقتشون رو فقط صرف مطالعه کنند به دنبال روش مطالعه و برنامه ریزی و جزوه نگردند.
دبیر كانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران گفت: با اجرا شدن طرح هدفمندی یارانه ها، صنعت قند و شكر و روغن نباتی بیشترین تاثیر را از افزایش قیمت حامل های انرژی در صنعت غذا خواهند دید.
ابوالحسن خلیلی دیروز در جمع خبرنگاران گفت: وزارت صنایع تاثیر هدفمندكردن یارانه ها را بر هزینه های صنعت قند و شكر ۳۳ درصد و در صنعت روغن نباتی ۵ درصد برآورد كرده، اما برآورد ما این است كه با هدفمندشدن یارانه ها، صنعت روغن نباتی ۱۶ درصد و قند و شكر ۷۰ درصد متاثر می شود
1- بیوتکنولوژی غذایی در ارتباط با صنایع غذایی میتوان به صورت زیر تعریف کرد
"استفاده از سلولهای زنده یا قسمتی از آنها، به منظور تولید یا اصلاح محصولات غذایی یا مواد افزودنی به غذا"
از یک دیدگاه دیگر میتوان کاربرد بیوتکنولوژی در صنایع غذایی را به دو بخش کاربرد بیوتکنولوژی سنتی و کاربرد بیوتکنولوژی مدرن تقسیم کرد.
درکاربرد "بیوتکنولوژی سنتی" در صنایع غذایی، از فناوری تخمیری (ریزساوارزهها) جهت تغییر مواد خام غذایی به محصولات غذایی تخمیری شامل پنیر، ماست، خمیر نان و غیره استفاده میگردد.
استفاده از ریزسازوارهها و آنزیمها در این فرآیندها باعث ایجاد تغییرات در طعم، عطر و بافت مواد خام غذایی یا افزایش قابلیت نگهداری آنها میگردد.
در بکارگیری "بیوتکنولوژی نوین" در صنایع غذایی، از ژنتیک مولکولی و آنزیمشناسی کاربردی بهمراه فناوری تخمیری، جهت بهبود خواص مواد افزودنی غذایی استفاده میگردد.
2-تولید محصولات نهایی غذایی با استفاده از بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی میتواند جهت تغییر مواد خام غذایی مانند شیر، گوشت، سبزیجات و غلات به محصولات با طعم و عطر مطلوب و قابلیت نگهداری بیشتر استفاده شود. تولید این نوع محصولات در جهان، سابقهٔ بسیار طولانی دارد و هماکنون این محصولات در مقیاس صنعتی در سطح دنیا تولید میگردند
بر اساس گزارشات موجود، حدود یک سوم رژیم غذایی در اروپا از غذاهایی تشکیل میشود که تخمیر شدهاند؛ در حالیکه این رقم در سایر نقاط دنیا بین ۲۰ تا ۳۰ درصد میباشد.
از مثالهای این محصولات میتوان به محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و پنیر، سوسیس تخمیرشدهٔ خشک و نیمهخشک، سبزیجات تخمیرشده مانند کلم (sauerkraut)و زیتون تخمیرشده، نان، قارچ خوراکی، مشروبات الکلی و انواع غذاهای تخمیری آسیای شرقی مانند سس سویا، میسو، سوفو و تمپه اشاره نمود
برخی از این محصولات از قبیل فرآوردههای لبنی تخمیری، نان و قارچ خوراکی، در ایران نیز در مقیاس صنعتی تولید میگردند. همچنین اخیراً در رابطه با تولید محصولات دیگر مثل زیتون تخمیر شده و سس سویا، پروژههای تحقیقاتی در ایران انجام گرفته است.
آدامس
مواد جویدنی :
کیفیت جویدن به نرمی و قابلیت انعطاف یا کیفیت ومجموعه خواص در بعضی مواد اطلاق می شود . که هر چه جویده شوند متلاشی نمی گردند وبه حالت لاستیکی نرم فقط تغییر شکل می دهند این مواد که اصطلاحاً جویدنی خوانده میشوند ماده ی اصلی آدامس هستند و به آن دسته از مواد طبیعی یا مصنوعی گفته می شوندکه بر اثر جویدن متلاشی و خرد نمی شوند. این خاصیت در بسیاری مواد غذایی نظیر گوشتنامطلوب است ولی در بعضی مواد مانند آدامس خصوصیتی ممتاز می باشد . مواد جویدنی یالاستیک مانند ممکن است از منشاء حیوانی ( موم زنبور عسل ) ویا گیاهی مانند موم سبوسبرنج باشند و یا مصنوعاً از ترکیبات آلی تولیدگردند مانند موم نفتی . در ذیل بهتعدادی از این مواد تحت نام معمولی یا شیمیایی آنها اشاره شده است.
1-1-1 موادجویدنی بوتادین استیرن:
بوتادین استیرن انواعی از مواد جویدنی مصنوعی (پلی استرمصنوعی ) هستند که در تهیه آدامس مورد استفاده قرار میگیرند.
2-1-1 کائوچو
ماده قابل انعطافی است که بر اثر خشک شدن
طریقه کمپوت کردن میوه ها
به دو طریق می توان کمپوت درستکرد.
1- میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت میگذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت ماندهگاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.
2- روش دوم کمپوتهایی کهدرست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم مانده گاری بالاییدارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی کهانتخاب می کنیم نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنهارا خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالایشیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و ازروی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنیشکر دیگر در آب حل نشود.وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تالب به لب شودو در شیشه ا ی را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آبسرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درونقابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از رویحرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یاکابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشههوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم و این عمل هم به اقتصاد خانوادهکمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک و غیره در آن بکارنمی رود.
توت فرنگی : میوه هایی مثل توت فرنگی زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 5 دقیقه کافی است. توت فرنگی کافی است که دم آن را بگیریم.
گیلاس : میوه هاییمثل گیلاس و آلبالو هسته آن را در نمی آوریم و زمان آماده سازی آن از زمان جوش آمدنآب 10 دقیقه کافی است.
زردآلو : میوه هایی مثل زردآلو، هلو، شلیل را هسته آن رادر می آوریم و پوست هلو را هم می گیریم و زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 15 دقیقهکافی است.
سیب : میوه هایی مثل سیب و گلابی پوست و دانه آن را جدا کرده و زمانآماده سازی از زمان جوش آمدن آب 20 دقیقه کافی است. (البته سیب و گلابی را تکه تکهمی کنیم
استفاده از خمیرمرغ در فرآوردههای فوق ممنوع
خبرگزاری ایمنا: مدیرکل استاندارد استان اصفهان گفت: بر اسـاس اصلاحیه دوم اسـتاندارد ملی ایران به شـماره ۲۳۰۳ در مورد "سوسیس و کالباس" که از اول مرداد سالجاری لازم الاجرا شده، استفاده از خمیرمرغ در فرآوردههای فوق ممنوع اعلام شده است
به گزارش ایمنا اصغر صالح زاده در برگزاری جلسه مشترک مسئولان اداره کل استاندارد و انجمن صنفی کارفرمایان تولیدکننده فرآورده های گوشتی استان اصفهان، اظهار داشت: لزوم دقت نظر و اجرای دقیق قوانین و مقـررات در حوزه تولید فرآورده های گوشتی در این استان ضروری است.
وی با اشاره به اصلاحیه دوم اسـتاندارد ملی ایران به شـماره ۲۳۰۳ در خصوص سوسیس و کالباس که از اول مرداد سال جاری لازم الاجرا شده است، افزود: از این تاریخ استفاده از خمیرمرغ در فرآورده های فوق ممنوع بوده است.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان تصریح کرد: تولید و عرضه اینگونه محصولات با عناوینی نظیر سوسیس با ۲۰ درصد خمیر مرغ و امثال آن مغایر با استاندارد ملی ایران و مخالف قانون است.
وی با اشاره به جدیت اداره کل استاندارد استان اصفهان در برخورد با متخلفان و سودجویان بیان داشت: با تولیدکنندگانی که اقدام به تولید و توزیع هرگونه فرآورده های گوشتی با خمیرمرغ کنند برخورد قانونی می شود.
صالح زاده ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ را در سوسیس و کالباس را جدی اعلام کرد و گفت: با افراد خاطی به جز برخورد جدی بلافاصله پروانه کاربرد علامت استاندارد آنان لغو و خط تولیدشان پلمپ شده و مورد پیگرد قضایی قرار خواهند گرفت
معرفی رشته کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی(علوم و صنایع غذایی)
معرفی رشته علوم و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد
گرایشها و ابعاد مختلف این رشته در کارشناسی ارشد
فناوری تبدیل مواد غذایی
یکی از معضلات روز کشورهای در حال توسعه از جمله ایران حجم بالای ضایعات بخش کشاورزی و نیز عدم استفاده بهینه از فرآورده های جانبی این بخش است. دانش و فناوری تبدیل مواد اولیه کشاورزی، دامی و دریایی به محصولاتی با ارزش افزوده بالا و نیز قابلیت نگهداری و بسته بندی آنها برای نگهداری در شرایط مختلف موضوع فعالیت این گرایش است. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق با تواناییهای مدیریتی و راهبردی و تحقیقاتی در زمینه های فوق از دیگر مأموریتهای این گرایش است.
علوم مواد غذایی
علوم پایه مورد نیاز در همه گرایشهای مربوط به فرآوری و تبدیل و مهندسی صنایع غذایی در گرایش علوم مواد غذائی مد نظر

علوم و صنایع غذایى بهمجموعهاى از علوم و فنون اطلاق مىشود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمعآورى، عملآورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مىدهد .......... ... ♥♥♥مدیر وب :كل دانشجويان ♥♥♥