loading...
پیام نور شهرکرد - مهندسی صنایع غذايي
yare gham بازدید : 1741 دوشنبه 15 اسفند 1390 نظرات (5)
انستیتو متخصصین صنایع غذایی امریکا

IFT - Feeding the Minds that Feed the World

 

 

Every day brings new findings, new innovations, new breakthroughs, and new conversations. Our members – professionals like you – are advancing the field of food science in a range of areas Learn about the most timely and important developments in the food industry, and participate in conversations with other food professionals who are as committed to the profession as you are


محاسبه وزن ایده آل
محاسبه وزن ایده آل روش های متفاوتی دارد. یکی از ساده ترین و مؤثرترین روش ها ، استفاده از "شاخص توده بدنی" یا BMI است.

 

BMI یا شاخص توده بدنی از اصطلاحات معروف علم تغذیه است. شما بوسیله BMI می توانید بدانید که آیا از لحاظ وزنی در محدوده سلامت هستید، دارای اضافه وزن و یا چاق هستید؟

محاسبه کنید


مواد غذایی سرشار از پتاسیم

چه لازم باشد سطح پتاسیم بدنتان را بالا ببرید یا پایین بیاورید، باید بدانید که کدام موادغذایی با نیازهای شما متناسب است.

انستیتو متخصصین صنایع غذایی امریکا

IFT - Feeding the Minds that Feed the World

 

 

Every day brings new findings, new innovations, new breakthroughs, and new conversations. Our members – professionals like you – are advancing the field of food science in a range of areas Learn about the most timely and important developments in the food industry, and participate in conversations with other food professionals who are as committed to the profession as you are

 


محاسبه وزن ایده آل
محاسبه وزن ایده آل روش های متفاوتی دارد. یکی از ساده ترین و مؤثرترین روش ها ، استفاده از "شاخص توده بدنی" یا BMI است.

 

BMI یا شاخص توده بدنی از اصطلاحات معروف علم تغذیه است. شما بوسیله BMI می توانید بدانید که آیا از لحاظ وزنی در محدوده سلامت هستید، دارای اضافه وزن و یا چاق هستید؟

محاسبه کنید


مواد غذایی سرشار از پتاسیم

چه لازم باشد سطح پتاسیم بدنتان را بالا ببرید یا پایین بیاورید، باید بدانید که کدام موادغذایی با نیازهای شما متناسب است.

پتاسیم، همراه با کلسیم و سدیم، الکتریولیتی (نمک معدنی) مهم برای سیستم عصبی بدن، عملکرد عضلانی، توازن مایعات، و عملکرد قلب، کلیه‌ها و آدرنال می‌باشد. کمبود پتاسیم به شکل ضعف، خستگی، سردرگمی، بی‌نظمی قلب، و گاهی مشکلات هماهنگی عضلات نشان داده می‌شود. پتاسیم ناکافی همچنین می‌تواند تاثیرات سدیم را تشدید کند. اولین نشانه کمبود پتاسیم ضعف عمومی بدن است.

اکثر افراد در یک رژیم‌غذایی معقول به میزان کافی پتاسیم دریافت می‌کنند—رژیم غذایی که شامل انواع میوه‌های تازه و سبزیجات باشد و همچنین مقدار سدیم آن نیز کم باشد. عدم توازن معدنی در اثر رژیم‌های سخت و گرسنگی کشیدن ایجاد می‌شود اما بیشتر در اثر از دست رفتن میزان زیادی آب از طریق عرق کردن، اسهال و استفاده از داروهای ادرار‌آور و ملین اتفاق می‌افتد.

افرادیکه ورزش سنگینی انجام می‌دهند، میزان زیادی هم تعرق دارند و نیاز آنها به پتاسیم بیشتر است. ممکن است لازم باشد که این افراد برای توازن بخشیدن به سطح الکترولیت‌ها در بدنشان از مکمل پتاسیم استفاده کنند یا مقدار زیادی موادغذایی حاوی پتاسیم را وارد برنامه‌غذایی خود کنند.

از طرف دیگر، افرادیکه از برخی بیماری‌ها مثل دیابت و نارسایی کلیه رنج می‌برند، دیگر قادر به متابولیزه کردن خوب موادمعدنی نیستند و لازم است که کمتر از این مواد در رژیم‌غذایی خود داشته باشند.

ازآنجاکه در گذشته پتاسیم ازجمله موادی که ارزش غذایی آنها در برچسب غذایی نوشته می‌شد نبود، تعیین مقدار پتاسیم مصرفی روزانه بسیار سخت‌تر از تعیین مقدار سدیم و چربی موجود در غذاها بود. اما از سال 2001 محتوی پتاسیم موادغذایی نیز در برچسب‌های موادغذایی قید می‌شود.

افرادیکه فاقد نیاز عادی به پتاسیم هستند—یا بخاطر از دست رفتن مایعات بدن به مکمل پتاسیم نیاز دارند یا لازم است که مصرف پتاسیم خود را محدود کنند—باید برای تعیین مقدار لازم از هر گروه‌غذایی با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

دانشگاه پزشکی دوک (Duke) و انجمن کلیه در امریکا، بعنوان یک راهبرد عمومی، موادغذایی را به سه دسته با پتاسیم کم، با پتاسیم متوسط و با پتاسیم زیاد تقسیم کرده‌اند. برخی از موادغذایی متداول در هر کدام از این گروه‌ها عبارتند از:

 

موادغذایی با پتاسیم بالا (بیش از 225 میلیگرم در هر نصف فنجان)

این موادغذایی برای ورزشکاران و کسانیکه به میزان زیاد آب از دست می‌دهند مناسب است. بیمارانی که در رژیم‌غذایی آنها مصرف پتاسیم محدود شده است باید از مصرف این مواد خودداری کنند یا آنها را به میزان بسیار محدود استفاده کنند....


نقش ویتامینها در سلامت عمومی بدن

ویتامین‌ها و موادمعدنی موادی هستند که در موادغذایی که می‌خوریم یافت می‌شوند. بدن شما برای اینکه درست کار کند و بتوانید آنطور که باید رشد کرده و بزرگ شوید، به آنها نیاز دارد. هر کدام از ویتامین‌ها یک نقش خاص در بدن ما دارند. مثلاً:


• ویتامین D در شیر به محکم شدن استخوان‌هایتان کمک می‌کند.
• ویتامین A در هویج به قوی شدن چشم‌هایتان کمک می‌کند.
• ویتامین C در پرتقال که اگر بدنتان زخم شود به زودتر خوب شدن آن کمک می‌کند.
• ویتامین‌های B در سبزیجات برگدار که به تولید پروتئین و انرژی در بدن کمک می‌کنند.

ویتامین K

ویتامین K باعث لخته شدن خون می‌شود. دفعه آخری که دستتان برید را یادتان هست؟ بعد از اینکه مدتی خونریزی کرد خونتان کار جالبی کرد که لخته شدن نامیده می‌شود. این زمانی است که بعضی سلول‌های خاص در بدنتان مثل چسب عمل می‌کند و در سطح زخم به هم می‌چسبند تا از خونریزی جلوگیری کنند.

چه موادغذایی سرشار از ویتامین K هستند؟

• سبزیجات برگدار
• لبنیات مثل شیر و ماست
• کلم بروکلی
• روغن سویا

وقتی مقدار کافی از این ویتامین‌ها به بدنتان برسد، حالتان خیلی خوب خواهد بود!


تاثیرات مواد غذایی بر جسم و روح

اگر از طرفداران غذاهای آماده و فست‌فود پرکالری هستید یا معمولاً خیلی خوب غذا نمی‌خورید و نگران سلامت و تغذیه‌تان نیستید، چرا باید اینطور باشد؟ هر روز در تلویزیون می‌بینیم و در روزنامه و مجلات و وبسایت‌های مختلف می‌خوانیم که تا چه اندازه قند، نوشابه، بسیاری از انواع چربی‌ها، غذاهای سرخ‌کردنی، غذاهای کارخانه‌ای و آماده، غذاهای بسته‌بندی‌شده و فراورده‌ای و سایر انواع غذا‌های آماده پرکالری موجب انواع بیماری‌ها می‌شوند. چه چیز باعث می‌شود این تحقیقات و مطالعات را نادیده بگیرید و باز هم به خوردن این غذاها ادامه دهید؟

این موضوع را با تعدادی از دوستانمان بررسی کردیم و این پاسخ آنها بود:

"من چنین چیزی را باور ندارم. والدینم خوب غذا نمی‌خورند و عمر طولانی هم داشتند."
"وقتی غذای سالم می‌خورم و وقتی از این جور غذاها می‌خورم حالم فرقی نمی‌کند بخاطر همین فکر نمی‌کنم ضرری داشته باشند."
"خوردن آنها برای چند سال از زندگی ارزشش را دارد." (فراموش می‌کنیم که بسیاری از آن سالها با بیماری و درد همراه خواهد بود)

متوجه چه چیزی نیستید

چیزی که بارها و بارها دیده‌ام این است که خیلی افراد نسبت به تاثیرات عمیق موادغذایی بر خودشان حساس نیستند به همین دلیل انگیزه‌ای برای خوب غذا خوردن ندارند. متوجه نیستند که انرژی آنها ممکن است کمی پایینتر باشد یا نتوانند آنقدرها خوب فکر کنند. اما چیزی که متوجه نیستند تاثیری است که این غذاهای پرکالری آماده بر اعضای بدن و سیستم ایمنی آنها دارد.

متاسفانه یک روز ناگهانی در 50، 60 یا 70 سالگی متوجه قضیه می‌شوند که دیگر دیر است. این زمانی است که کم‌کم دچار مشکلات جسمی می‌شوند—مشکلات قلبی، دیابت، سرطان یا سایر بیماری‌ها. بااینکه این مشکلات و بیماری‌ها ناگهانی به نظر می‌‌رسد اما در تمام طول این سالهایی که تغذیه بد داشتند در حال رشد بوده است. اما متوجه آن نشدند چون به احساسی که خوردن قند و غذاهای آماد‌ه بر آنها می‌گذاشت توجه نکردند—چه از نظر جسمی و چه روحی.

آنها متوجه نشدند که روحیه شان، یا توانایی خوابیدنشان یا استقامت یا سطح درد بدنشان تحت تاثیر غذاهایی که می‌خورده‌اند بوده است. گاهی برای از بردن افسردگی و اضطرابشان، خوابیدن یا برطرف کردن درد فقط قرص می‌خوردند. یا قهوه بیشتری می‌نوشیدند تا انرژی لازم برای کل روز را در اختیارشان بگذارد.
درواقع، از موادغذایی برای جلوگیری از احساستشان به جای حس کردن آنها استفاده می‌کردند. موادغذایی آرامش‌بخش به ما کمک می‌کنند به طور موقت و فقط برای همان لحظه احساس بهتری داشته باشیم درحالیکه موزیانه به بدن آسیب می‌رسانند.

در بدنتان حضور داشته باشید

تازمانیکه تصمیم نگیرید در بدنتان حضور داشته باشید و تاثیرات موادغذایی بر جسم و روح خود را ببینید، نمی‌توانید انگیزه لازم برای تغذیه خوب و سالم را پیدا کنید. تا وقتی که دوست نداشته باشید به سطح بالایی از سلامت در طول زندگیتان دست پیدا کنید، به جای اینکه سالهای پایانی عمرتان را با بیماری سپری کنید، انگیزه سالم غذا خوردن را نخواهید داشت.

اگر پرانرژی بودن و سلامت خوب برایتان مهم است، پس سعی کنید تفاوت‌ بین خوردن میوه‌ها و سبزیجات و غلات کامل سالم، تازه، تمیز و ارگانیک را متوجه شوید. برای درک تفاوت بین لبنیات محلی و گوشت گاوهایی که با کاه و یونجه طبیعی تغذیه کرده‌اند با لبنیات پاستوریزه و گاوهایی که در کارخانه‌ها چرا کرده‌اند، همچنین تخم‌مرغ و مرغ‌های رسمی و تخم‌مرغ و مرغ‌های کارخانه‌ای که پر از هورمون هستند، باید امتحان کنید. ببینید وقتی به جای خوردن غذاهای فست‌فود و آماده، خودتان با موادغذایی تازه غذا درست می‌کنید چه احساسی پیدا می‌کنید؟

اگر تصور می‌کنید تهیه این موادغذایی برایتان گران تمام میشود، به این فکر کنید که چقدر باید خرج دکتر و دوا و درمان بدهید. ببینید در کدام قسمت از هزینه‌های زندگی می‌توانید صرفه‌جویی کنید تا بتوانید برای خرید موادغذایی سالمتر پول بیشتری هزینه کنید. از اینها گذشته، چه چیزی از سلامتتان در زندگی مهمتر است؟

کدامیک سالم ترند؟ (به روایت تصویر)







مواد غذایی ضد سرطان پروستات

هر ساله تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان دچار سرطان پروستات می‌شوند. اینجا به شما می‌گوییم که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات چه بخورید.


نمی‌توان این واقعیت را نادیده گرفت که رژیم‌غذایی تاثیر بسزایی بر خطر ابتلا به سرطان دارد. اما اینکه بدانید دقیقاً چه موادغذایی برایتان مفید است و کدام‌ها می‌تواند برایتان خطرناک باشد به شما کمک خواهد کرد برنامه‌غذایی برای خود تنظیم کنید که به ارتقاء وضعیت سلامت شما کمک کند.

با در نظر گرفتن اینکه سرطان پروستات یکی از متداولترین انواع سرطان است و تعداد بیشماری از افراد به علت این سرطان جان خود را از دست می‌دهند، مردمان تصمیم گرفته است بررسی دقیق و کاملی روی موادغذایی ضد سرطان پروستات به عمل آورد.

گوجه‌فرنگی

ماده فعال: لیکوپن، آنتی اکسیدان

علت مصرف: لیکوپن یک ترکیب آنتی‌اکسیدانه، کاروتینوئید، است  که رنگ قرمز گوجه‌فرنگی نیز از آن به دست می‌آید. همچنین یکی از عوامل پیشگیرنده و ضد سرطان معرفی شده است. یک مطالعه که در سال 2004 انجام گرفت، کاهش خفیف در خطر ابتلا به سرطان پروستات را با مصرف مقدار زیاد لیکوپن یا رژیم‌های غذایی که در آن از میزان زیادی گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود، نشان داد. اما در سال 2007 یک تحقیق بسیار گسترده این نتایج را زیر سوال برد. خوشبختانه مطالعات بیشتری در این زمینه در حال انجام است تا شک و شبهه‌ها را از بین ببرد. حتی اگر بخواهید نتایج آن تحقیق را هم نادیده بگیریم، باز هم گوجه‌فرنگی سرشار از ویتامین‌های مفید بسیار و آنتی‌اکسیدان است که باعث می‌شود نقش مهمی در یک رژیم‌غذایی سالم داشته باشد.

روش آماده‌سازی: برای آماده‌سازی گوجه‌فرنگی باید در صورت امکان به آن گرما و چربی اضافه کنید. هرچه مدت زمان بیشتری آن را بپزید، لیکوپن بیشتری از آن به دست می‌آید. اضافه کردن چربی به صورت روغن یا گوشت نیز می‌تواند به جذب لیکوپن کمک کند.

بروکلی

عامل فعال:سولفورافان

علت مصرف: به نظر می‌رسد که حرف‌های مادرتان صحت داشته است: باید کلم بروکلی بخورید. درواقع، همه سبزیجات چلیپایی مثل گل‌کلم، کلم‌پیچ و کلم بروکسل فواید ضدسرطان دارند. بااینکه هنوز مشخص نیست که کدامیک از موادشیمیایی و ترکیبات مفید موجود در کلم بروکلی در مخافظت از سلامت بدن نقش دارد اما سولفورافان بیشتر از سایرین مورد مطالعه قرار گرفته است.

سولفورافان خود می‌تواند بعنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کند یا می‌تواند آنزیم‌های سم‌زدایی را در بدن تقویت کند. صرفنظر از طریقه کمک کردن بروکلی مشخص است که سبزیجاتی بسیار قوی و توانا در مبارزه با سرطان پروستات است. برخی کارشناسان حتی عنوان می‌کنند که این سبزیجات یکی از قوی‌ترین عوامل ضدسرطان موجود است.

روش آماده‌سازی: هیچ روش خاصی برای آماده‌سازی بروکلی وجود ندارد، ازاینرو می‌توانید هربار آن را به طریقی جدید استفاده کنید. می‌توانید گاهی آن را خام استفاده کنید و گاهی بخارپزشده. ترکیب آن با سایر موادغذایی ضد سرطان پروستات مثل گوجه‌فرنگی می‌تواند تاثیرات ضدسرطانی آن را افزایش دهد.

سویا......

روشهای غلبه بر عادات بد غذایی

آیا عادات بد غذاییتان لاغر و متناسب شدن را برایتان دشوار کرده است؟ اگر اینطور است، در زیر توصیه‌هایی ارزشمند برای غلبه بر آنها آورده‌ایم.


معمولاً جلوی تلویزیون که می‌نشینید یک ظرف تنقلات مقابلتان می‌گذارید و به خودتان که می‌آیید می‌بینید که آن را تمام کرده‌اید؟ شاید هم جزء آن دسته از افراد باشید که تصور می‌کنند برای سرعت غذا خوردنشان باید رکورد بزنند؟ اگر این خصوصیات به نظرتان آشنا می‌رسد، احتمالاً عادات غذایی بدی دارید. اما نگران نباشید. فقط شما نیستید که با چنین مشکلاتی درگیرید.

هرساله میلیون‌ها نفر در سراسر جهان ساعات بیشماری را صرف غلبه بر عادات بد غذایی خود می‌کنند اما تعداد قابل توجهی از آنها با شکست مواجه می‌شوند. چرا؟ چون دست کشیدن از یک رفتار که برایتان به شکل عادت درآمده است کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل است که تصمیم گرفته‌ایم توصیه‌های پزشک متخصص تغذیه، دکتر ایان را در این رابطه برایتان ارائه کنیم.

یک عادت بد چیست؟

به اعتقاد دکتر ایان، عادت رفتار و عملی است که بدون فکر کردن انجام می‌دهیم، یعنی اتفاقی ناخودآگاه. اگر تصور میکنیم که این عادت مطلوب نیست، به آن برچسب "عادت بد" می‌زنیم. دکتر ایان توضیح می‌دهد که یک عادت بد عادتی است که حتی اگر دیگر به آن فکر نکنیم هم باز آن را انجام می‌دهیم.

چه چیزی موجب عادات بد غذایی می‌شود؟

درست مثل هر عادت بد دیگری، عوامل مختلفی می‌تواند افراد را به سمت بد غذا خوردن بکشاند. به اتقاد دکتر ایان، عواملی هستند که علت و سرمنشاء اکثر عادات بد غذایی می‌باشند:

• نداشتن نظم
• استرس
• راحت‌طلبی

در زیر به بررسی 5 مورد از متداولترین عادات بد غذایی می‌پردازیم....

 

 
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط امید در تاریخ 1348/10/11 و 23:46 دقیقه ارسال شده است

سلام شما لینک شدید ما را با نام "سایت تخصصی مهندسی آب" لینک کنید

این نظر توسط mahsa در تاریخ 1348/10/11 و 10:26 دقیقه ارسال شده است

salam kam peyda shodi

این نظر توسط آقابزرگ در تاریخ 1348/10/11 و 17:52 دقیقه ارسال شده است

سلام شما لینک شدید اگه مایلید ما را با نام مهندسی شیمی لینک کنیدشکلک

این نظر توسط jafar در تاریخ 1348/10/11 و 16:11 دقیقه ارسال شده است

سلام دوست عزیز
سایت بسیار زیبایی داری جا داره بابت سایت زیبات بهت تبریک بگم
من مدیر وب سایت ایران فانی
هستم
اگه مایل به تبادل لینک هستید مارا با نام
پایگاه سرگرمی ایران فانی
لینک کنید و به ما خبر بدین تا شمارا لینک کنیم
با تشکر
www.iranfuni.mihanblog.com


این نظر توسط arash در تاریخ 1348/10/11 و 17:28 دقیقه ارسال شده است

آخه مهندسی صنایع غذایی هم شد رشته
بهتره اسمشو بزاریم مهندسی رب گوجه


کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد .......... ... ♥♥♥مدیر وب :كل دانشجويان ♥♥♥
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    صنايع غذايي يعني؟؟؟؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 211
  • کل نظرات : 224
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 737
  • آی پی امروز : 174
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 247
  • باردید دیروز : 18
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 265
  • بازدید ماه : 367
  • بازدید سال : 14,508
  • بازدید کلی : 505,985
  • کدهای اختصاصی